Een heerlijk knapperig broodje met indische stoofvlees, diverse vleessoorten mogelijk.
In 2011 is de Indonesische rendang verkozen tot het lekkerste gerecht van de wereld door de CNN (onderzoek is gedaan onder 35.000 mensen). Ik snap wel waarom. Een stoofgerecht met een volle, rijke smaak. Dit gerecht is zo lekker, dat je alsmaar meer wilt. Tijdens het schrijven van dit bericht krijg ik weer trek en verlang ik weer naar rendang.
In Indonesië verkrijgbaar bij iedere warung. In Nederland verkrijgbaar in iedere supermarkt en bij ieder Chinees-Indisch restaurant.
Er zijn duizenden recepten te vinden voor een rendang. Maar wat mij betreft gaat er geen enkele rendang boven de mijne.
Een beetje geleerd van huis uit, maar vooral geleerd door het gerecht daar vaak te proeven en vervolgens zelf te proberen. Rendang (je spreekt de ‘e’ nauwelijks uit) maak ik met rundvlees en wordt dan ook ‘rendang daging’ genoemd. Rendang kan ook met kip, lever, eend, geit of groenten (bijvoorbeeld cassave) gegeten worden. Een lekkere rendang zit ‘m in de boemboe en de kwaliteit van het vlees.