top

Saté is van oorsprong een Indonesisch en Maleisisch gerecht, bestaande uit drie of meer stukjes geroosterd vlees op een dunne houten spies, meestal van bamboe. De Indonesische naam ervoor is sate (soms ook sateh of satai). In Maleisië en Singapore komt men het vaak tegen als satay. Het Indonesische/Maleisische woord sate is afgeleid van het Tamil woord catai[1].

In het Indonesisch en Maleis hebben de meeste woorden een lichte klemtoon op de voorlaatste lettergreep, en 'saté' is daarop geen uitzondering. Desondanks, waarschijnlijk onder invloed van woorden als 'café', wordt het door Nederlanders meestal uitgesproken met de klemtoon op de tweede lettergreep. De klemtoon is echter in het Indonesisch niet belangrijk en de Nederlandse uitspraak klinkt in Indonesische oren heel acceptabel.[2]

Saté wordt in Indonesië en Maleisië meestal gegeten met witte rijst (nasi putih) of met blokjes kleefrijst (lontong), ketupat (of kupat, rijst gestoomd in klapperblad), komkommer, rauwe ui of "atjar ketimoen" (een atjar met komkommer). Over de saté wordt ook een saus gegoten, die echter niet echt lijkt op de pindasaus die men in Nederland gewend is. Sauzen voor saté kunnen, naast de bekende pindasaus, ook gebaseerd zijn op sambal of ketjap.

Naar de gebruikte soort vlees worden verschillende soorten saté onderscheiden. De bekendste zijn:

 

Wie zijn wij!

Onze missie is d.m.v. mooie en eerlijke producten, onze klanten een lekker en gezond product te bieden. Dit bereiken wij door geen fabrieksproducten te bieden n.l. alle gerechten worden in eigen keuken (voor)bereidt

Ons doel is ten alle tijde een tevreden klant door liefde in ons product te steken willen we ouderwetse kwaliteit brengen en iedereen laten genieten van indische smaken 

ER wordt als genoemd geen gebruik gemaakt van het zogenaamde prefab food en grondstoffen, alle gerechten zijn eerlijk en gezond. De enige conservering is koeling en niets anders!,
Alle produkten zijn dan ook vers en iets anders kennen we niet. 

Indische salade Indisch kipgerecht Indische garnalen

Enkele van onze gerechten

Broodje Rendang

Een heerlijk knapperig broodje met indische stoofvlees, diverse vleessoorten mogelijk.

Indische Hot-dog

Een heerlijk warm broodje met knakworst op smaak gemaak met een aantal heerlijke indische sausen.

Rijsttafel compleet of Minirijsttafel

Dit gerecht kent vele samenstellingen, witte rijst of nasi, sate, rendang, atjar.

Sate

Sate is het bekende stokje vlees, de smaak wordt bepaald door de marinade en satesaus.

Powered by Amazing-Templates.com 2014 - All Rights Reserved.