top

Wilt u bijvoorbeeld de feestavond afsluiten met voor al uw gasten een paar lekkere stokjes sate, u spreekt een tijd af en TokoMeis zorgt ervoor dat niemand iets ontbreekt. 

Saté is het bekende stokje vlees, de smaak wordt bepaald door de marinade en satesaus.

In het Indonesisch en Maleis hebben de meeste woorden een lichte klemtoon op de voorlaatste lettergreep, en 'saté' is daarop geen uitzondering. Desondanks, waarschijnlijk onder invloed van woorden als 'café', wordt het door Nederlanders meestal uitgesproken met de klemtoon op de tweede lettergreep. De klemtoon is echter in het Indonesisch niet belangrijk en de Nederlandse uitspraak klinkt in Indonesische oren heel acceptabel.

Saté wordt in Indonesië en Maleisië meestal gegeten met witte rijst (nasi putih) of met blokjes kleefrijst (lontong), ketupat (of kupat, rijst gestoomd in klapperblad), komkommer, rauwe ui of "atjar ketimoen" (een atjar met komkommer). Over de saté wordt ook een saus gegoten, die echter niet echt lijkt op de pindasaus die men in Nederland gewend is. Sauzen voor saté kunnen, naast de bekende pindasaus, ook gebaseerd zijn op sambal of ketjap.

Naar de gebruikte soort vlees worden verschillende soorten saté onderscheiden. De bekendste zijn:

 

 

Powered by Amazing-Templates.com 2014 - All Rights Reserved.